KUKKULA

TARVIKKEET:

sanomalehtiä
pahvia
liimaa, maaleja, lakkaa
tekokasveja
sakset, maalarinteippiä, pensseleitä

1) Rypistä pala sanomalehteä palloksi (sopivan kokoiseksi siis). Lisää palloja, jos tuntuu, että koko ei riitä. Käytä esim maalarinteippiä. Liimaa tuleva kukkula pahville ja leikkaa sopiva muoto.

2) Kastele sanomalehtisuikaleita liisteriin ja liimaa niitä kukkulan "yli". Anna kuivaa välillä hyvin, vaikka kerros ei vielä peittäisikään koko kukkulaa. Liian märkä tuotos voi  homehtua! Tee vähintään yksi kokonainen kerros laminointia.

3) Nyt voi joko jatkaa paperisuikaleilla tai laittaa päälle paperimassaa.

4) Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa miettiä, haluaako kukkulaan mäkiä, kiviä (en suosittele oikeita, voivat irrota ja ovat painavia ja...) ehkä puita tai pensaita. Tekokasvit ja niiden osat sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Tekohiekka (kevyt!) samoin. Jos laittaa tekokasvipensiata tai puita, kannattaa irrottaa kaikki osat ja laittaa vain runko kiinni kukkulaan. Näin ei tule mm maalattua puita vahingossa, ainakaan kovin pahasti.

5) Kaiken annetaan aina kuivaa hyvin. Liimaa (esim Erikeepperiä) kannattaa käyttää, jos jonkin osa näyttää irtoavan, ja antaa myös sen kuivaa hyvin.

6) Sitten maalataan, annetaan kuivaa ja mahdollisesti lisätään esim hienoa hiekkaa tai flokkia (liimaa + hiekkaa + aikaa kuivaa).

7) Sitten lakataan. Mattalakka on parempaa, tulee luonnollisemman näköistä, kuin jos kaikki kiiltää kuin muovi. Tietty riippuu mitä hakee.

8) Lopuksi liitetään kasvinosat takaisin paikoilleen ja kukkula on valmis.