Erilaisia kolakaramelleja paperi tai metallikääreissä. Nam!

Ohje on aarimmäisen helppo ja napattu Taika -lehdestä.

Nekut:

1 rkl voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl siirappia
1 dl kuohukermaa
(mantelirouhetta, kuivattuja hedelmiä tms)
 
1) Laita hellan viereen astia, jossa on kylmää vettä ja johon voit tipauttaa koetipan keitoksesta. Laita karkkivuuat (mielellään metalliselle tarjottimelle) ja mahdolliset koristeet/rouheet/kuivatut hedelmät valmiiksi.
2) Laita aineet paksupohjaiseen, mielellään korkealaitaiseen ("maitokattila" rokkaa!) kattilaan pähkinöitä tms lukuunottamatta. Keitä aineksia ilman kantta koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa paksuuntua.
3) Massa on valmista, kun sekylmään veteen tipautettuna muuttuu kovaksi.
4) Ota kattila liedeltä. (Sekoita rouhe/kuivat hedelmänpalat joukkoon TAI laita silppu vuokiin) Annostele karkkivuokiin.

5) Anna jäähtyä! Tippuneet tipat tarjottimelta jne saa helposti pois liottamalla. Samoin kattila puhdistuu likoamalla tai jos on kiire kuumalla vedellä (liedellä). Liedelle karkkia ei kannata tiputtaa, ainakaan kuumalle...