Vastaus erääseen kysymykseen Ihan Itsellä:
Miten voisi tehdä kankaisen ommellun seinäpussukan?

Käyttötarkoitus: jonkin kevyen, kuten kuivakukkien tms säilyttämiseen.
Kangas: Jotain paksua, kuten markiisikangasta. Myös intianpuuvilla kävis hyvin (ainakin siis se, jonka ainakin minä ks nimikkeellä tunnen).
Kuvaus: Pussukan on tarkotus olla puoliympyrä pohja, josta sitten nousee se reuna suorana ylöspäin.

Kappaleet:
Reuna: "Tausta", eli se suora osa reunaa olis yksi kappale ja se etukpl, joka siis tulee siihen pyöreälle osalle olis kanssa yhdestä kappaleesta. Tai sitten vois tehdä koko reunan yhdestä, mutta käsitellä ne takareunat joka tapauskessa kuten koetan seuraavassa selittää.
Pohja: Puoliympyrän muotoinen kappale. Jos pohjasta tekee kaksinkertaisen, voi väliin laittaa vielä 1-2 tukikangasta. Tuleepahan tukeva.
Pussin suu ja kiinnityslenkki: Kanttinauhaa tai vastaava kappale käytettyä kangasta.

1) Ompele reunat putkeksi ja neulaa kiinni pohjakappaleeseen tai kappaleisiin, jos teet kaksinkertaisen.
2) Ompele pohja kiinni reunaan.
3) Käännä.
4) Ompele ulkopuolelle pohjan reunaan reunan lähelle ommel niin, että se läpäisee pohjan ja reunakappaleen. Mutta vain sen pyöreän osuuden.
5) Sitten ompele ylös reunan sauman vierestä. Joko samalla tavalla kuin edellä, kummankin kappaleen läpi tai niin, että ompelet vain saumavaran ja päälikankaan läpi.
6) Kanttaisin mahdollisesti sillä samalla kankaalla reunan nätiksi ja tekisin samaisesta kantista ripustus lenkin/lenkit taakse.

Kaavojen laskukaava:

Jos tahtoo, että pussukka on vaikka 15cm leveä: (oikea kaava on 2 pii r = X)
(x=kertomerkki ja /=jakomerkki sekä pii = noin 3)
3x15cm/2=45cm/2 = 22,5 (tämä siis on se kaarevan osan reunakappaleen leveys + saumavarat!)
Korkeus määräytyy tekijän mukaan.
Reunan takakappale on siis sen 15cm + saumavarat! Ja korkeus sama kuin edellisessä.
Alakappale tehdään niin, että taitetaan 15cm leveä paperi ensin puoliksi, sitten taitetaan kulmat sivulle samoin kuin tehdessä paperilentokonetta. Taita vielä kerran ja sitten leikataan ylimääräinen pois samaan tapaan, kuin tehdessä lumitähtiä. (Tosin ei välttämättä kannata koettaa koristekuvioida tätä..)
Leikataan niin, että kolmion pitkien sivujen pituus on koko ajan 15cm, tai hyvin lähellä sitä. Kulmien tulee olla suorakulmia, paitsi toki sen, jossa kaksi pitkää sivua kohtaavat... Avaa taitos ja nyt sinulla pitäis olla puoliympyrän muotoinen pala, jonka leveys on 15cm eli säde on 7,5cm.