KANAA JA VALKOSIPULIA

 
Valmis annos, namnam, salaatti vaan puuttuu...
 
Ota kanan rintafileitä (esim 1 paketti = 4 filettä) ja paista kummaltakin puolelta nätiksi voissa + ehkä vähän öljyä.
Voita ainakin mauksi!
 

Leikkaa useampi valkosipulin kynsi (esim puolikas valkosipuli) silpuksi.
 
Paista fileet kummaltakin puolelta niin, että saavat väriä!
 

Leikkaa fileet pitkittäin halki terävällä veitsellä pannun viereen asetetulla leikkuulaudalla. Yksitellen.
Minä pidän nätisti kiinni pihdeillä ja leikkaan siitä välistä. Taustalla näkyy silputtu valkosipuli.
 

Paista kananpalat siltä vielä vähän raa'altakin puolelta nätin rusehtavaksi.
Laita valkosipulin palat pannulle ihan vähän ottamaan väriä, eivät saa palaa!!
 

Kaada päälle kermaa (esim 2dl kuohukermaa, kun se on parasta, maistuu hyvälle) niin,
että voivat kaikki siinä vähän hautua, mutta jätä vähän käyttämättä!
 
Sekoita ja jätä hautumaan.
 
Muita mitata riisi JA vesi, keittäessäsi riisiä. Vettä tulee kaksi kertaa riisin määrä.
 

Lisää lopuksi, kun kaikki näyttää (ja maistuu) hyvälle loput kermat ja tarvittaessa vähän vettä ja sekoita.
Siis ei suolaa koko annoksessa, mutta pippuria voi tarvittaessa lisätä!
 
Riisi on valmista kun sitä on keitetty 15 min (tummaa riisiä 30min) ja haudutettu hetken aikaa.
Myös rikotuista ohranjyvistä saa hyvän lisäkkeen.