Ollaam saatu piparit alulle. Tai itseasiassa aika pitkälle, sillä on tehty taikina ja leivottu ja paistettukin (ei poltettu!) se. Tosin jotkut osat saattavat olla liiankin pehmeitä.. Voisikohan niitä vielä hetken kovettaa uunissa?


Tättähäärä sekoittamassa piparitaikinaa.
Itseasiassa neiti sekoitti viimeistä 5 jauho dl lukuunottamatta kaiken! Äiti on ylpeä!


Pipareita myös kuuseen, pitää vielä koristella..


Tein seinät yhteensä 4 (hui) taloon.
Tässä on viimeisin, se, jonka toivon TOSIAAN olevan tarpeeksi kovaa kestämään elämää...

Eli kaksi "tavallista" taloa, muotilla (ekaa kertaa käytössä, huomasin muotin olevan kiero.. pitää jotenkin suoristaa, kuumalla vedellä?) tehtynä ja kaksi muumitaloa toisessa värilliset ikkunalasit.

Ikkunalasit tehdään pehmeästä läpikuultavasta karkista leikkaamalla sopivan kokoisia paloja. Noissa pienissä ikkunoissa oli ihan pieniä karkinpalasia. Kahdesta unohtui vihreä karkinpalanen.. Pöh. Mutta ei se mitään.

Vielä pitää paistaa alustat (ostan kaupasta valmistaikinaa ja säästän itse tehdyn syötäväksi!) ja koota sekä koristella talot! Ja sitten päättää, mitä IHMETTÄ me tehdään 4 talolla... Eli suomeksi ketä ilahdutetaan tänä vuonna mm muumitalolla? ;) Mies ei vielä tiedä, että noita taloja on 4. Kokookohan se ne mun kanssa, kun niitä on noin paljon.. Ja saakohan noi muumitalot mitenkään järkevästi pannulle, en ole kokeillut... ups.. No jaa. :)