Tehtiin töissä "Sininen hetki" -rentoutus juttu. Oli kivaa tehdä sitä ja kaikki "kävijät" olivat myös tykänneet.
1267116.jpg

Meidän päiväkodissa jokainen ryhmä tekee jotain "yhteistä kivaa" kerran lukuvuodessa. Sen ei ole tarkoitus olla mitään tajutonta tai hirveän ihmeellistä tai mitään, jotain pientä ja kivaa, hyvää... Me tehtiin sininen hetki. Rentoutus-juttu, johon aikuiset ja lapset tulivat saamaan rentoutusta.
Koristeltiin sali sinisin ja valkoisin kankain (esim niin, että osa riippui katosta ja "laski" kattoa). Sinisin valoin (esim sinisiä jouluvaloja) ja haettiin netistä sinisiä kuvia, lähinnä luontoa. Kuvat heijastettiin videotykillä valkoiselle kankaalle.. Paikassa oli lisäksi paljon pehmeää, pehmoleluja (lähinnä sisnisiä) Pöytiä, joilla esim "meri", muumeja, nalle puh... Sitten oli kokeilulaatikotia ja haistelupurkkeja...  Muuten hämärä, mutta sinistä valoa ja tietty sellasta rentouttavaa musiikkia. Ja lopuksi kaikille (paitsi allergisille, jotka sai jotain muuta) Fatserin sininen suuhun!

Lapset siis tuli 5-10 lapsen porukoissa, jossa oli noin 2 aikuista. Toinen aikuinen pääsi heti hierottavaksi ja toinen autto lasten kanssa. Meiltä oli aina kaksi aikuista paikalla: Toinen hiero, toinen oli lasten kanssa. Puolivälissä ryhmän aikuinen vaihtu ja toinenkin pääsi rentoutumaan. Lapset sai, jos oli pienien ryhmä, lakanassa keinutusta, jonka jälkeen ne tutustu niihin pöytiin ja tunnustelu ja haistelu juttuihin. Sitten ne meni köllimään patjalle (iso) ja niitä siveltiin höyhenillä, karvalla ja pehmeällä isolla meikkisudillla. Samalla ne katteli niitä hijalleen vaihtuvia kuvia siinä seinällä.

Kaikki oli tykänny. Aikuiset ainakin, osa kaikkein pienimmistä oli vähän pelänny, mutta sellasta se joskus on...