Joka vuosi neidin synttäreiden aikaa on ollut kaunista, suorastaan kuumaa ilman pilvenhattaraakaan. Joka vuosi, kun olen pitänyt ne sisällä. Tai siis kyllä ne tänäkin vuonna pidettiin sisällä, vaikak ihan toisin suunnittelin. Piknik nurmikolla fleesepeitoilla, katuliiduilla piirtämistä, saippuakuplien puhaltelua (jota käytiin lopulta tekemässä ulkona), ilmapallojen perässä juoksemista ja päälle istumista => POKS!

Vajaa 13 C lämmintä ja rankkoja sadekuuroja sekä navakka tuuli. Juu ei. Ei laiteta tuulikelloja grillikatoksen kulmiin tai rirusteta lippunauhoja puiden ja katoksen väliin.. Pöh. Onneksi asia oli tiedossa ja viimestään perjantaina, mutta harmitti silti. Pääsin sen yli, mutta oli vähän paniikkia tekemisen, tapahumisen suhteen. Kaikki sujui hyvin, sain kiitosta, että oli kivaa. Läksiäispusseja unohdin TAAS antaa, niitä voi kysellä vielä, ovat pusseina.. (öh..)

Sunnuntaina, kun lapsia tuli vain ensin yksi ja sitten edellisen jo lähdettyä toinen, eikä 19 (!!), sain laitettua lippunauhat, ison "teltan" jne esille. Eli nyt kuvia myös niille, jotka eivät näitä "livenä" onnistuneet näkemään.

Kuvassa siis tuuli"kelloja", teltta (joka on joku vanha päiväpeitto ja naruja), lippunauhoja ja joskus aiemmin neidille tekemiäni tyynyjä.

Tai siis tyynyjä en ole tehnyt, päällisen tehnyt pitkästä vaaleanpunaisesta karvakankaasta. Myös työtuolin päällä on samaa karvaa..

Lippunauhat aloitettiin pilkkomalla kaksi tyynyliinaa ja 1½ vanhaa lakanaa ensin suikaleiksi, sitten neliöiksi (repimällä) ja leikattiin kolmioiksi.

Sitten valkoiset ja hennon vaaleanpunaiset (lakana kuulemma värjäytynyt pesussa) kolmiot koristettiin tytön kanssa painamalla.

Sitten niitten annettiin kuivaa ja silitettiin ja ommeltiin ja käännettiin ja silitettiin ja ommeltiin piiiiiitkiin suikaleisiin, joitka on niitä nauhoja.

Sitten niistä tuli tällaisia.

Tuuli"kellot" alkoivat elämänsä kartonkina, matonkuteina ja vähäisenä määränä liimaa ja niittejä.

Kartonkiympyrä jonka ympärille punaista nauhamaista matonkudetta.

Langat solmittu kartonkiympyrän ympärille.

Sain tehtyä 3 pienempää...

...1 oikein ison.