Kinuskikissan blogista löysin aivan ihanan, helpon ja selkeän ohjeen vaahtokarkkitaikinalle. Tosin olen tainnut sen jo aiemmin sieltä bongata, mutta nyt etsin siis uudestaan ja kokeilin.

Kuten normaalia, oli idea, etsin ohjeen ja pakkohan sitä oli päästä testaamaan. Tänään. Hain lapsen päiväkodista ja samalla kävästiin ostamassa lähikaupan viimeinen vaahtokarkkipussi.

Neiti jäi ulos ja äiti rupesi heti kokeilemaan. Ongelmaksi muodostui kotiin palaava lapsi, joka toki tuli kun osottelin mikron vieressä, että nyt nyt.. pitää sekoittaa...

Luin ohjetta jotenkin huolimattomasti ja tajusin vasta myöhemmin, että siinä on tomusokerille myös gramma määrä.. No jaa, ens kerralla sitten :)

Mittasin noin 2dl tomusokeria kippoon ja 100g vaahtokarkkeja öljyttyyn astiaan. Astia oli liian korkea, olis voinut olla leveämpi. Saa olla tosin aika iso, turpoavat iloisesti!

Lisäsin karkkien kanssa 2tl vettä ja sitten mikroon 1min 20 sekunttia kerrallaan. Joka välissä sekottelin kaapimella, sitä olisi voinut myös öljytä..

Kaadoin sokerit päälle ja sekoitin. TAHMAA! Laitoin leikkuualustan (muovinen lauta) pöydälle ja sokeria päälle. Sitten tahmailin sen tahman ulos sieltä. Käytin jotain kakunlevitintä (?), metallinen "veitsi, jossa tylsä terä ja tavallista ruokaveistä ja sain suurimman osan irtoamaan.

Muokkasin massaa käsissä lisäten siihen sokeria vähän väliä.

Lopputulos oli nahkamainen. Siis hyvässä mielessä.

Ja pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan, heti. Vaikka mikä olis...

Piparimuotteja käytettyinä luovasti. / cookie cutters

Kaulitsin taikinan ensin, ihan kokeilumielessä. Laitoin kaulimen ja taikinan väliin vielä vähän sokeria, eikä tarttunut kiinni.

Sitten otin 3/4 pois ja jatkoin kaulitsemista. Sitten, kun taikina oli tosi ohutta painelin siitä pipaprimuoteilla kuvioita.

Seuraavaksi keksin etsiä pastakoneen. Se on ollut poissa käytöstä jo jonkun vuoden ja on pitänyt ottaa se taas käyttöön, joten miksikäs ei myös näin. Otin toisen palan puolikkaan (1/8 koko taikinasta) ja liiskasin sen. Olin kyllä puhdistanut telat mielestäni ihan ok, mutta silti ei.. No jaa, tämä on kokeilu. Eli pientä roskaisuutta voi havaita noissa hieman eri värisissä (en tiedä miksi) ja vielä vähän litteämmissä paloissa, jotka on siis kaulittu pastakoneella. Tyttö auttoi joka välissä, vaikka mitä olisin tehnyt. Olis ite tahtonut tehdä kaiken..

Kokeilin vielä pariin palaan sitä lisäosaa ja tuli "hiuksia" ja tollasia nauhoja. Taikina on sen verran samantyylistä, kuin pastataikina, että toimisi varmaan muittenkin pastakoneen osien kanssa. :D

Huomenna pitäis kokeilla sitten sitä pastaa lapsen kanssa.

MMF i.e. MarshMallow Foundant

or "How I did my fist tryout to do cake-decorating-fondant"

I used ~2dl powered sugar (prefered to be sifted) in a cup and 100g marshmallows in a oiled bowl. Much bigger, than you woud think, marshmallows will expand!

Oiling the bowl is just to help you, cause the marshmallows woud otherwise get stuck on the bowl and you woudn't have much marshmallow to work with, not mentioning your nerves...

Add 1ts to the marshmallows and put it in the microwave. Let it be there for aprox 1min, but stir it about every 20 sekonds. I stirred with a spatula, it coud have been oiled too...

Then I added the sugars and started to mix the dough together.. It became STIKY!

I skraped the dough out of the bowl on to a well sugarpodered plastic cutting board. Added lots of sugar and kneaded it with hands.

After lots of more shugat poder the texture was leather like (in a good way) and I coud make something about it.

 

Then I started to work on my dough.

I started be rollign it for a while and added some sugar to prevent stiking to the rolling pin. The I took 3/4 of the dough a side and kept rolling.

When I got it very thin and smooth I started to make shapes out of it with variates of cookie cutters. (picture 2)

then I figured out, that 'couse I was anyhow gonna use pasta machine next day, I coud try it out... It worked like a charm! I ended up with wery thin sheet of dough, like wery thin leather or some sort of fabric. (pic 1 and 2)

I have to encourage to try this, it's fun, eaven with children! Everything is perfectly eatable, and yummy! More pics from thigs I've done from MMF.