Kokeilin, taas ensimmäistä kertaa ja heti lahjaksi, huovuttaa saippuoita. Onnistuin siinä mielestäni jopa ihan hyvin. Tehtiin sitä lopulta kahteen otteeseen, toisella kerralla huovutettiin mm minisaippuoita. Löysin kaapista ne etsiessäni shampoota tms.

Tässä nopea ja helppo ohje:

- Otetaan sopivia saippuoita. Yksi kerrallaan.

Pyöreä tai pyöreäreunainen on parempi, kuin tiukasti kulmikas.

 

- Kääritään helposti huopuvaa villaa (yleensä värjäämätön villa huopuu parhaiten, tässä siksi valkosita) saippuan ympärille useampaan eri suuntaan.

 

- Kiedotaan lisäksi jotain värikästä (jollei tahdo yksiväristä, niin sitten sitä, saa toki jättää myös valkoiseksi) villaa ympärille.

Huovutetaan "normaalisti" (huopuminen tapahtuu lämmön, saippuan ja mekaanisen vanutuksen takia):

- Kasta kuumaan veteen niin, että kaikki villa kastuu läpimäräksi. Puristele, auttaa asiaa.

- Hinkaa märin käsin saippuaa (ei huovutettavaa, esim marseille saippua käy hyvin) niin, että se vaahtoaa.

- Hiero varovasti huovutettavaa(saippuaa) saippuaisin käsin niin, että saippuaa menee kaikkialle villaan ja villa alkaa huopumaan.

- Lisää mahdollisimman kuumaa vettä (käsillä, saippuaa ei tule liottaa) ja saippuaa. Toista.

- Jossain välissä saippua alkaa itsekin vaahdota, jolloin tarvitsee lähinnä pitää huolta siitä, että koko hoito on tarpeeksi lämmin.

- Kun huopa on melkein loppuun asti huopunut saippua "pestään" eli huuhdellaan ensin kuumalla, sitten kylmällä, vielä kerran kuumalla ja viimeiseksi kylmällä vedellä.

- Sitten saippua kuivataan.

- Itse kuivatin saippuat "sipulipussissa" tai mikä tuo nyt sattui olemaankaan niin, että jokaisella saippualla oli oma "kohta" ja solmu välissä.