ENKELI
(lähinnä) kierrätysmateriaaleista

Tämä ei ole tikkari, vaikka voisihan sitäkin käyttää... ;)
1205987.jpg

Tein valmiiksi kuvan mukaisia ½ grillitikku-massapallo tikkareita sekä muropakettikartonkikartioita. Jätin kartioihin ylös reiän jo tekovaiheessa, mutta toki sen voi leikata vasta myöhemmin, jos se helpottaa toimintaa. Käytin pyykkipoikia apuna liimauksessa ja ne toimivatkin hyvin (= liimaantuivat paikoilleen).

1206022.jpg


Lapsen mielestä oli kiva, kun värikäs muropaketti näkyi päälle, itse pidin enemmän valkoisesta puolesta.. Olenko tylsä? -kysyy hän. Kun kartio on kuivanut muotoonsa, päälle liimattiin valkosita silkkipaperia, noin kaksi kerrosta, mutta ei se ole ihan niin just. :D
Keltaisesta kartongista leikkasin suikaleita, joihin laitettiin joko hileliimaa tai väritettiin niitä taustalla näkyvällä hiletussilla. Näin niihin saatiin hieno glitteri efekti.
Siivet tehtiin valkoisesta kartongista (muistilappuja) jonka toinen puoli on kiiltävä, toinen taas matta. Siivet leikattiin (tyttö leikkasi ihan itse oman enkelinsä siivet) ja sitten niihin laitettiin hileliimaa. Annettiin kuivaa pitkään ja hartaasti!

1206027.jpg

Pään kiinnittäminen onnistui parhaiten samalla, kun silkkipaperia liimattiin paikoilleen. Tikku sisään kartion reiästä ja juova liimaa tikun pidikkeeksi. Sitten silkkipaperin suikaleet vaan päälle ja annettiin kuivua.

1206036.jpg

Sädekehä vaati myös tipan liimaa ja pyykkipojat pääsivät jälleen kerran vauhtiin. Kuvassa näkyy mtös hyvin siivet ja niissä kuivuvua kimallus.
Hiukset tein joskus aikoinaan Lidlistä ostamastani valkoisesta virkkauslangasta sellasita sopivan paksuista vitivalkosita puuvillalankaa). Liimasin kaiken takana näkyvällä Tiimarin liimalla. Ks. liima on muuten ollut kätevä, suosittelen!
Muropaketti käy hyvin työskentelyaslustasta, eikä ole niin nuukaa, vaikka siihen joutuisi jotain, se joko hyötykäytetään johonkin projektiin tai menee roskiin.

1205999.jpg

Enää siivet liimalla selkään + puristusta pyykkipojilla. Hiukset voi jättää auki tai letittää, mikä parhaalta tuntuu.