Löysin joskus nettiä pläräillessäni tikkariohjeen. Ei näistä (eka yritys) nyt ihan tollasia tullut, mutta hyviä ovat silti!

Ovat siis kahteen kertaa keitettyjä, tuliskohan seuraavista vaaleampia??

 

Tikkareita:

4,6 dl sokeria
1,5 dl vaaleaa (maissi) siirappia
0,5 dl vettä
 
+ tikkuja -> tikkareita
+ elintarvike- eli karamelliväriä, jos tahtoo värjätä tikakreita
+ karkkeja/siemeniä tms koristeluun
 
1) Laita kylmä vesihaude, johon käyttämäsi kattila mahtuu, valmiiksi.
2) Ota (karkki) lämpömittari esille.
3) Ota tikut, karkit ja leivinpapri, jonka päälle kaadat tikkarit, esille.
4) Mittaa aineet paksupohjaiseen ja korkealaitaiseen kattilaan ja sekoita, kunnes sokeri "sulaa".
5) Kuumenna sekoittamatta 5-7 min (minä kyllä sekoitin, yksi annos paloi "karrelle", täysin mustaksi, joten VAHDI!) 5-7 min, kunnes seos on kullankeltaista ja noin 150-155C kuumaa.
6) Laita kattila heti vesihauteeseen katkaistaksesi kiehumisen. Noin 20 sek.
7) Pyörittele kattilaa 2 min. Tätä en tajunnut, sekoitin ohjeen vastaisesti ja se toimi.. kai..
8) Kaada töhnä uunipannulle tms, jonka päälle olet leivinpaperin laittanut, niin, että muodostuu kauniita ympyröitä. Muista tikkareilla "turvaväli" tai tulee lähinnä yksi iso levy useammalla tikulla...
9) Tökkää tikut tikkareihin ja mahdolliset koristeet myös. Pidä kiirettä, mutta varo kuumaa massaa! Painaaksesi karkkeja tai siemeniä tikkarin sisään, käytä puista tai muovista tikkua.

Tikkarit tahmautuivat parin päivän jälkeen ja kastamalla ne sokeriin, tuli taas kiva tikkari.

Kokeilin myös suklaaseen kastamista ja siitäkin tuli kiva! (ei tosin kuvaa)