Ostin apteekista Agar-agar jauhetta. Maksaa muuten aika paljon, yli 250€/kg, mutta on onneksi ihan riittoisaa ainetta. Jos tahtoo välttää mittauskustannukset kannattaa kysyä, jos olisi 100g purkkia, sitä kun ei tarvitse punnita.

Hyytelö

1,5 rkl Agar-agar -jauhetta (enintään, kokelut vielä kesken, yhden satsin tein 2x ja laitoin 2½ ja tuli silti tosi tiukkaa hyytelöä)
5 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl mehutiivistettä (alkuperäisessä ohjeessa, joka on Taika -lehdestä, oli appelsiinimehutiivistettä, ei ollu kaapissa, muuta oli)
(kuivattuja hedelmiä silppuna)
pieniä (karkki) vuokia tai silikoni muotti
 
1) Mittaa jauhe kattilaan ja kaada vesi päälle.
2) Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä sekoittaen noin TUNTI. Ohjeessa luki näin ja itse en pitänyt kantta päällä, se saattaisi olla syy, miksi olivat tiukkoja hyytelöitä, eivät vahingossakaan "marmeladia"..?
3) Ota seos liedeltä ja sekoita mehutiiviste joukkoon.
4) kaada karkkivuokiin ja anna jähmettyä. Alkuperäisohjeessa lukee 24h, mutta meillä jähmettyi nopeamminkin! Nam.